Čísla a prieskumy

Ak by mali s partnerkou problém s otehotnením, skoro žiadny muž by neváhal s vyšetrením svojich spermií. Najväčšiu ochotu prejavili muži vo vekovej kategórií 45 – 53 (95,1 %), v tesnom závese mužov vo veku 27 – 35 (94,3 %). To sú krásne čísla.

 

Spôsob podpory

Horšie je už to, že muži nepoznajú spôsoby, akými by mohli podporiť svoju plodnosť v prípade snahy o potomka s partnerkou. O tom, že vedia, čo robiť, je presvedčená iba tesná polovica mužov, konkrétne 50,4 % mužov vo veku 27 – 35 a 50,9 % mužov vo veku 36 – 44 rokov. Zarážajúce je to najmä s ohľadom na to, že v spomínanom veku sa muži najčastejšie snažia o splodenie potomka. V celkovom priemere teda 66 % mužov nevie, ako a čo by mali robiť na podporu svojej plodnosti.

Čo teda reálne pomáha mužskému reprodukčnému zdraviu?

„Správna kombinácia antioxidantov, aminokyselín a vitamínov,“ hovorí MUDr. Hrivňák,: „konkrétne myo-inozitolu, L-karnitínu, L-arginínu, zinku, selénu, vitamínu E a kyseliny listovej. Nachádzajú sa napríklad vo výživovom doplnku na podporu plodnosti pre mužov Folandrol, s ktorým mám pozitívne skúsenosti.“

Tieto látky a ich kombinácia priaznivo pôsobí na normálny vývoj spermií, podporuje pohyblivosť, zvyšuje počet a kvalitu spermií. Zastúpené antioxidanty efektívne eliminujú voľné radikály.

 

Ako reagujú muži, kým nie je neskoro?

Vŕtanie sa vo výsledkoch z prieskumu ukončíme napriek všetkému upokojujúcou informáciou:

  • Keď sa muži dozvedeli, že existujú bezpečné doplnky výživy, ktoré môžu zvýšiť ich šancu počať dieťa, takmer 80 % by ich užívalo, aby sebe aj partnerke pomohli splniť misiu menom dieťa.
  • Rozdiel medzi regiónmi Slovenska či dosiahnutým ukončením vzdelaním mužov bol pritom zanedbateľný.
  • Keď muži vedia, ako zvýšiť šance mať dieťa a nie sú pritom vystavovaní nepohodliu či bolesti, ochotne budú dopĺňať svoju stravu vhodnými látkami.

 

 

 
Instagram

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho tu

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

O autorovi

Nadnárodná spoločnosť Exeltis pôsobí v 40 krajinách sveta a poskytuje široké portfólio liekov a výživových doplnkov, najmä pre zdravie žien, dermatológiu, endokrinológiu a nervový systém. Exeltis Slovakia vznikla v roku 2010. Od začiatku svojho pôsobenia na Slovensku sa špecializuje prevažne na oblasť ženského zdravia, od plánovania tehotenstva (antikoncepcia), po pomoc pri otehotnení, starostlivosť počas gravidity a dojčenia, liečby vaginálnych infekcií až po menopauzu. Exeltis je partnerom žien v každej etape ich života.