Čo vám behá po rozume? To, že vás bolí chrbát, hlava, zuby, že ste tučná, že vás nikto nemá rád, že ste nemožná…atď., alebo skôr myslíte na to, ako sa zajtra vyparádite do práce a všetkých oslníte a že cez víkend si užijete pekný výlet s priateľmi, ktorí sú tí najúžasnejší na svete? Pýtame sa preto, lebo je veľmi dôležité uvedomiť si, že každá myšlienka je v podstate energia, ktorá sa často v reálnom živote zmení na skutočnosť. S úsmevom na tvári je však život ľahší, a verte, že to nie je len fráza. Ak teda zmeníte spôsob svojho myslenia, môžete zmeniť aj svoj život. Stačí rešpektovať jedno pravidlo: To, čomu veríte, sa stane, a to, čomu neveríte, sa nestane.

Verte na náhody

Život má veľmi dobrý zmysel pre humor a niekedy doručuje prianie netradičným spôsobom. Ak si niečo prajete, myslite na výsledok, nie na cestu, ako sa k nemu dostanete. Majte však oči otvorené, splnenie sna k vám môže prísť prostredníctvom náhody. Tá môže mať rôzne podoby: náhodná pesnička v rádiu, zaujímavý neznámy človek, nápis na plagáte či výklade na ulici, zmeškaný autobus alebo zabudnutá peňaženka, kvôli ktorej ste sa museli vrátiť domov.

Spomaľte, prosím…

Myslieť si, že sa z vás stane zo dňa na deň milionár, ak teraz ledva zaplatíte účty, je, samozrejme, nezmysel. Takisto sa z osamelého, nešťastného človeka nestane za noc zabávač roka. Všetko má svoju postupnosť. Začnite s maličkosťami. Aj túžiť musíte najprv po menších veciach, ako je voľné miesto na parkovanie, krásny kabát v zľave alebo náhodné príjemné stretnutie s človekom opačného pohlavia, ktoré vám zlepší deň. Malý úspech pritiahne väčší a vy môžete časom svoje priania stupňovať.

Pracujte so snami

Svoje prianie formulujte, ako keby sa už splnilo. Napríklad namiesto vety: „Chcem byť šťastne zamilovaná“ si povedzte „Som šťastne zamilovaná“. Predstavte si, ako ležíte v posteli s milovaným človekom, predstavte si, ako vyzerá, ako vonia, ako sa k vám správa. Ak túžite po novom aute, predstavte si, ako v ňom sedíte a fičíte po diaľnici, cítite vietor vo vlasoch a závratnú rýchlosť a slobodu. Čím živšia je vaša predstava, tým je väčší predpoklad, že sa stane realitou.

Nehovorte o tom

Poznáte to; na niečo sa tešíte, podelíte sa o to s inými a potom sa vám to akoby naschvál nesplní. Buď je to náhoda, alebo vám to niekto nepraje a akoby vám to odplašil. Tu to platí rovnako. Vyslovte svoje želanie, no nerozvíjajte ho, jednoducho ste ho už vypustili v tej najčistejšej podobe a nechajte to tak. Nehovorte o tom, nešpárajte sa v tom a ani na to už nemyslite.

Stručné pravidlá šťastia

  1. Nemyslite na zlé veci. Nikdy! Naučte sa hovoriť. Namiesto: „nechcem byť chudobný“, povedzte „chcem byť bohatý“. Význam je úplne rovnaký, ale jeho znenie celkom odlišné. Naučte sa to.
  2. Verte si! Nepochybujte o sebe! Máte predsa jasné prianie aj zámer, nie je tu miesto na negatívne myšlienky, tie by predsa pritiahli to, čo nechcete.
  3. Počúvajte šiesty zmysel. Má ho každý z nás a teraz je skvelá príležitosť na to, aby ste si ho opäť vycibrili. Všímajte si všetko okolo vás, čo by mohlo súvisieť s vaším prianím. Buďte obozretní a pre vás potrebné informácie dostanete v pravý čas. Robte len to, z čoho máte skutočne dobrý pocit.
  4. Všetci sme od malička nejak vedení, máme isté predpoklady, ako asi budeme žiť. Ale mali by sme sa toho zbaviť. To, že ste mali nejaký spôsob existencie, neznamená, že sa nemôže zmeniť. Neupínajte sa na utkvelé predstavy a sústreďte sa na to, čo naozaj chcete vy a nie na to, na čo ste boli naučení.

 

 
Instagram

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho tu

Rating: 3.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

O autorovi

Vydavateľstvo BAUER MEDIA SK vzniklo v roku 2007 ako dcérska spoločnosť svetovej skupiny BAUER MEDIA GROUP s viac ako 135 rokov trvajúcou tradíciou, ktorá zaujíma popredné miesto na trhu s komerčnými tlačovými titulmi v Nemecku, Veľkej Británii, Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, USA, Číne atď. Mediálna skupina BAUER MEDIA GROUP sa okrem vydávania časopisov a publikácií orientuje aj na digitálne médiá a prevádzku TV a rádiových staníc. Na Slovensku do mediálnej skupiny patrí okrem vydavateľstva aj nezávisle fungujúce populárne Rádio Expres.