Nedávno som riešila jeden problém

Zdalo sa, že to nemá žiadny výsledok, naozaj tvrdohlavo som nad tým premýšľala a stále sa v tom motala. Už aj ja som cítila, že to je priveľa, ale jednoducho som potrebovala násjť nejaké východisko.

 

Raz ráno som sa prebudila s pocitom, že mi nie je úplne najlepšie

Dostala som nádchu. Síce som z toho bola mrzutá – určite viete, že aj nádcha dokáže pekne znepríjemniť život – ale išla som do práce s tým, že to hádam nejako prejde. Asi v polovici dňa ma rozbolela hlava. Šialene! Príznaky pripomínali chrípku. No to hádam nie! Pomyslela som si. Veď som nemala kde prechladnúť.

 

V práci som bola, nanešťastie, až do neskorého večera

Domov som sa ledva dovliekla, mala som horúčku. Zdalo sa, že verdikt je jasný. Pred sebou som však mala tri dni voľna, a tak som si povedala, že sa musím vykurírovať. Na druhý deň ráno mi to začalo dochádzať: ten problém, ktorý som už asi týždeň riešila! V tejto fáze je veľmi dôležité uvedomiť si ďalší postup a vedieť ho aj zrealizovať. V praxi to znamená prijať situáciu, zmieriť sa s ňou, nehľadať riešenie za každú cenu.

Upokojila som sa, zmierila sa a problém aspoň čiastočne vypustila

Okrem toho som nasadila dvojitú dávku čistého extraktu zeleného čaju (pozor, nie vo vrecúšku, ale v prášku) a horúci zázvor. Celý deň som ležala a svoju myseľ zamestnávala inými vecami. Občas som pomyslela na problém, ale už nie nahnevane, ale skôr s úsmevom a dobrou náladou. Ďalší deň som bola takmer fit. Nádchu som cítila len trochu, hlava ma prestala bolieť, horúčka žiadna. Mala som pocit, akoby predchádzajúci deň ani nebol. Žiadna choroba sa nestihla rozvinúť, pretože už nebol dôvod.

 

Som presvedčená, že o tomto je celý život

Vnímať reakcie tela, počúvať hlas duše. Nezaoberať sa zbytočnosťami, vedieť prijať určité situácie a vedieť za ne aj poďakovať, nech by boli akokoľvek nepríjemné.

 

 
Instagram

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho tu

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

O autorovi

Vydavateľstvo BAUER MEDIA SK vzniklo v roku 2007 ako dcérska spoločnosť svetovej skupiny BAUER MEDIA GROUP s viac ako 135 rokov trvajúcou tradíciou, ktorá zaujíma popredné miesto na trhu s komerčnými tlačovými titulmi v Nemecku, Veľkej Británii, Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, USA, Číne atď. Mediálna skupina BAUER MEDIA GROUP sa okrem vydávania časopisov a publikácií orientuje aj na digitálne médiá a prevádzku TV a rádiových staníc. Na Slovensku do mediálnej skupiny patrí okrem vydavateľstva aj nezávisle fungujúce populárne Rádio Expres.