Zdravé, nápadite, čerstvé, chrumkavé a chutné. Aj to sú výstižné prívlastky, ktoré čoraz častejšie priraďujú hostia práve lahodným pekárenským výrobkom Hotela Lomnica nazývaného aj Prvá dáma Tatier. Výrobu pečiva zverili tým najlepším odborníkom a aby pre návštevníkov včas pripravili lahodný chlebík a pečivo, na jeho príprave pracujú už od skorého rána. Nám sa podarilo nahliadnuť priamo za „oponu“ kuchyne. 

Energia nevzniká len dobrou stravou pripravenou z kvalitných surovín, ale súvisí aj s tým, ako ľudské ruky, zmysly a myšlienky pracujú s jednotlivými surovinami. Človek môže rozvinúť toto umenie a pozdvihnúť, zušľachtiť či obohatiť tieto tzv. životné či odborne povedané „éterické“ sily potravín. A práve to sa excelentne darí aj kuchárom z Hotela Lomnica.

Chlieb nad zlato

Pekárskym garantom v rámci výroby chrumkavého pečiva v Hoteli Lomnica je kuchár Erik Fenčík. Ten sa približne medzi štvrtou a piatou hodinou rannou už energicky obracia v hotelovej kuchyni. Práve v tomto čase sme ho zastihli pri miesení cesta, aby mohol chrumkavý chlieb včas doručiť na raňajkové pulty Prvej dámy. Za pochválenie určite stoja aj ich chleby s vlastnou receptúrou, ktoré vyvíjali a navrhovali priamo kuchári z Reštaurácie Sissi pod taktovkou šéfkuchára Tomáša Levého. Vďaka tomu môžete už v súčasnosti ochutnať aj cviklový, tekvicový, klasický ražný alebo amarantový chlieb, ktorému sa predovšetkým potešia ľudia žijúci bezlepkovo. Veľa návštevníkov si však cení aj pochúťku, ktorú môžu na raňajkách ochutnať v podobe legendárneho chleba Šumava. Pri klasickej výrobe chleba u Prvej dámy Tatier sa nepridávajú žiadne prísady urýchľujúce technologický proces. V niektorých prípadoch stačia iba ražná a pšeničná múka, voda, soľ či rasca a chrumkavý chlebík je na svete.

Navštívte Hotel Lomnica aj vy!

Pozývame vás do krásnych priestorov Hotela Lomnica, kde zažijete znamenitú atmosféru čias dávno minulých. Nahliadnite do unikátnej galérie pod historickými klenbami, ochutnajte degustačné menu v Reštaurácii Sissi alebo zrelaxujte vo wellness centre. Harmónia mysle a tela, dokonalý relax, pocity blaženosti a nové sily do ďalších dní sú tie elementy, ktoré vám radi v hoteli sprostredkujú. Ak sa zveríte do rúk profesionálov, určite odídete s pocitom, že sa k nim ešte chcete vrátiť. Preto prijmite naše pozvanie a nechajte sa rozmaznávať tými, ktorí pre vás urobia všetko, aby ste sa cítili ako v raji.

 
Instagram

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho tu

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

O autorovi