Umyte zrkadlá

Viete sa upraviť v zrkadle, ktoré zdobia šmuhy alebo bodky od pasty? My veru nie! Preto ho občas umyjeme silným čajom. Vyleštené mäkkou handrou krásne žiari.

Obklad na oči

Pri upratovaní si zaslúžime minútku odpočinku. Tak sa na chvíľku vystrime a na zavreté viečka si priložme vrecúška vylúhovaného čaju. Malé obkladíky nám rozžiaria unavené oči a zmiernia opuchy.

Namiesto farby

Tmavý čaj sa dá použiť aj namiesto farby na látku. Keď doň namočíme dečky starej mamy, získajú starodávny béžový odtieň. Červenkastý tón dodáva odvar z ibišteka.

Čistí drevo

Silným tmavým, čerstvo uvareným čajom krásne ošetríme drevený nábytok a drevenú podlahu. V litri vody vylúhujeme niekoľko vrecúšok alebo dve-tri lyžice sypaného čaju (nezabudnite ho precediť, lístky ešte môžete využiť). Umytý nábytok či podlahu dosucha vyleštíme mäkkou handrou.

Prospieva ružiam

Vylúhované čajové lístky môžeme použiť ako hnojivo na ruže. Rozsypeme ich okolo ružových kríkov alebo miniruží v črepníku. A čo ružiam prospieva? Sú to práve triesloviny, ktoré obsahuje čaj.

 
Instagram

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho tu

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

O autorovi

Vydavateľstvo BAUER MEDIA SK vzniklo v roku 2007 ako dcérska spoločnosť svetovej skupiny BAUER MEDIA GROUP s viac ako 135 rokov trvajúcou tradíciou, ktorá zaujíma popredné miesto na trhu s komerčnými tlačovými titulmi v Nemecku, Veľkej Británii, Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, USA, Číne atď. Mediálna skupina BAUER MEDIA GROUP sa okrem vydávania časopisov a publikácií orientuje aj na digitálne médiá a prevádzku TV a rádiových staníc. Na Slovensku do mediálnej skupiny patrí okrem vydavateľstva aj nezávisle fungujúce populárne Rádio Expres.